14 Mart 2014 Cuma

Yağ-Şeker-Su

zaman: 12:29
İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Demirkol Özetle diyor ki:


  • Ayçiçek yağı, mısır özü yağı, margarin veya endüstriyel tereyağı yediğimiz sürece hasta olmaya mahkumuz. İki tane iyi yağ var. Bir, sızma zeytinyağı; iki, %100 mera sütünden yapılmış tereyağı.
  • Peki şeker bir besin maddesi midir? Değildir. İnsanın ihtiyacı olan glikozu da früktozu da vücut kendisi üretiyor. Şeker yediğimiz zaman sadece damak zevkimiz için yiyoruz.
  • Gofret, bisküvi, kek...dışardan alacağımıza az şekerli bir keki evde yapalım ki, ambalajlı bir ürün sunmayalım çocuklarımıza.
  • Karın tipi şişmanlık, eşittir şeker hastalığı, eşittir kalp hastalığı, eşittir kanser. Şekerden uzak duracağız. Nişasta da şekerdir.
  • Netice olarak da şeker zaten zararlı, zarar görmeden günde tüketebileceğimiz şeker 30 gram kadardır. Bu da 8 kesme şeker yapar.
  • Meyvenin fazlası da şişmanlatır ve zararlıdır.
  • Musluk suyu için Allah aşkına. Paranız varsa arıtıcı kullanın. Musluk suyu İstanbul'da kullandığınız plastik şişedeki sudan (hangisi olursa olsun) 100 kat iyidir..

0 yorum on "Yağ-Şeker-Su"

Yorum Gönder

 

boncuk sepeti Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez