- Kızartmak için sıvı yağ
- 3 adet orta boy patates
- 5 adet enginar sapı
Yapılışı;
Öncelikle enginarlarınızın saplarını ayırıp sıyırma yöntemi ile soymalısınız. Bunu yaptıktan sonra yarım saat sapları suda bekletin. Sapları bekletirken patatesinizi küp şeklinde doğrayabilirsiniz.
Saplar ve patates hazır olunca, kızartma tavasına sıvıyağı ekliyoruz (1 kahve fincanı kadar). Yağınız ısındıktan sonra içine doğradığınız patatesleri de ekleyin. Hafif kızardıktan sonra (3-4 dakika gibi), içine istediğiniz şekilde doğradığınız enginar saplarını katın ve ikisini birlikte tam pişene kadar kızartın. Kızaran patatesleri ve sapları kevgir ile tavanın içinden alarak kağıt havlu serili bir kaba alıp fazla yağlarının emilmesini sağlayın, sıcakken tuzlayıp servis edin...
*İsteğe göre ocaktan almadan önce içine 1-2 adet yumurtada eklenip kızartılabilir.
Öncelikle enginarlarınızın saplarını ayırıp sıyırma yöntemi ile soymalısınız. Bunu yaptıktan sonra yarım saat sapları suda bekletin. Sapları bekletirken patatesinizi küp şeklinde doğrayabilirsiniz.
Saplar ve patates hazır olunca, kızartma tavasına sıvıyağı ekliyoruz (1 kahve fincanı kadar). Yağınız ısındıktan sonra içine doğradığınız patatesleri de ekleyin. Hafif kızardıktan sonra (3-4 dakika gibi), içine istediğiniz şekilde doğradığınız enginar saplarını katın ve ikisini birlikte tam pişene kadar kızartın. Kızaran patatesleri ve sapları kevgir ile tavanın içinden alarak kağıt havlu serili bir kaba alıp fazla yağlarının emilmesini sağlayın, sıcakken tuzlayıp servis edin...
*İsteğe göre ocaktan almadan önce içine 1-2 adet yumurtada eklenip kızartılabilir.
0 yorum on "Enginar Sapı Kızartması"
Yorum Gönder