- 1 demet taze kuşkonmaz
- 5-6 adet iri mantar
- 2 adet soğan
- 3 yumurta
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- Tuz, pulbiber (isteğe göre)
- Yarım limon suyu (isteğe göre)
Yapılışı;
Kuşkonmazlar sapı boyunca ucundan 3-4cm küçük parçalar şeklinde koparılır. Kolayca kırılan yerine kadar devam edilir böylece en taze kısımları alınmış olur. Taze kısımları temizlenmiş olan kuşkonmazlar iyice yıkandıktan sonra 10dk sirkeli suda bekletilir. Kızartmadan 5dk önce suyu süzülsün diye süzgece alınır.
Kızartmak için tavanın içine yağı ve 1 çay kaşığı tuzu ekliyoruz. Biraz ısınan yağa yemeklik doğranmış soğanı katıyoruz. Soğanlar hafif kızarınca kuşkonmazı, 1 çay kaşığı pulbiberi ve yemeklik doğranmış mantarları da ekliyoruz ve tüm malzemeler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kızartıyoruz.
İyice kızaran malzemeye yumurtaları kırıyoruz ve pişene kadar durmadan karıştırıyoruz.
Yemeğiniz piştikten sonra isteğe göre sıcakken üzerine limon suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
Kuşkonmazlar sapı boyunca ucundan 3-4cm küçük parçalar şeklinde koparılır. Kolayca kırılan yerine kadar devam edilir böylece en taze kısımları alınmış olur. Taze kısımları temizlenmiş olan kuşkonmazlar iyice yıkandıktan sonra 10dk sirkeli suda bekletilir. Kızartmadan 5dk önce suyu süzülsün diye süzgece alınır.
Kızartmak için tavanın içine yağı ve 1 çay kaşığı tuzu ekliyoruz. Biraz ısınan yağa yemeklik doğranmış soğanı katıyoruz. Soğanlar hafif kızarınca kuşkonmazı, 1 çay kaşığı pulbiberi ve yemeklik doğranmış mantarları da ekliyoruz ve tüm malzemeler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kızartıyoruz.
İyice kızaran malzemeye yumurtaları kırıyoruz ve pişene kadar durmadan karıştırıyoruz.
Yemeğiniz piştikten sonra isteğe göre sıcakken üzerine limon suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun....
0 yorum on "Mantarlı Kuşkonmaz (Ayrelli) Tarifi"
Yorum Gönder