19 Mart 2014 Çarşamba

Ev için pratik bilgiler...

zaman: 01:47
  • Pişirilecek yeşil sebzelerin rengini az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekletilir.
  • Soğanlara biraz un serpilirse, kavururken kararmaz.
  • Böreğin üzerinin daha çok kırmızı olması için, hamur üstüne yumurta veya yoğurt sürülür.
  • Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla, kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, yahut kaynar suda bekletilir.
  • Patlıcanın acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir.
  • Yoğurdun bütün vitamin ve mineralleri suyundadır.
  • Salata ve marulun yapraklarını doğramak yerine, elle koparılırsa vitamin kaybı önlenir.
  • Çikolata sosu hazırlarken içine biraz kahve konursa, tadı çok daha değişik bir hal alır.
  • Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkarıldıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir.
  • Cam tencerede yemek pişirirken, kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.

0 yorum on "Ev için pratik bilgiler..."

Yorum Gönder

 

boncuk sepeti Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez