- 1lt süt
- Yarım su bardağı şeker
- 8 çorba kaşığı pirinç unu
Yapılışı;
Sütü ve şekeri tencerede, orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra 8 kaşık pirinç ununu ekliyoruz ve tahta kaşıkla durmadan karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince (fazla katı olmadan, çünkü soğuyunca kıvamı artacak ve daha katı olacaktır) ocağın altını kapatıp kaselere aktarın..
(bebeğiniz varsa inek sütü yerine anne sütü kullanarak bu tarifi yapabilirsiniz, ayrıca ayına göre taze ve kuru meyvelerle tatlandırabilirsiniz).
Sütü ve şekeri tencerede, orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra 8 kaşık pirinç ununu ekliyoruz ve tahta kaşıkla durmadan karıştırıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince (fazla katı olmadan, çünkü soğuyunca kıvamı artacak ve daha katı olacaktır) ocağın altını kapatıp kaselere aktarın..
(bebeğiniz varsa inek sütü yerine anne sütü kullanarak bu tarifi yapabilirsiniz, ayrıca ayına göre taze ve kuru meyvelerle tatlandırabilirsiniz).
0 yorum on "Pirinç Unlu Muhallebi Tarifi"
Yorum Gönder