- 1 paket makarna
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 250gr az yağlı kıyma
- 1 adet domates
- Yarım kaşık biber salçası
- Yarım kaşık domates salçası
- Tuz, Karabiber
- 1 paket hellim peyniri (rendelenmiş)
Yapılışı;
Genişçe bir tencereye zeytinyağı ve kıymanızı ekleyin. Kıymanız yarı pişmiş olana kadar karıştırarak kavurun. 2 dakika sonra domatesi de ekleyin (kabuksuz ve yemeklik doğranmış olacak). Domatesler suyunu salıp iyice pişince içine salça, isteğe göre tuzu ve karabiberi de ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tüm malzemeler iyice pişince içine kaynar su ekleyin (makarnanın pişebileceği kadar su, az gelirse sonradan ilave edilebilir). 5 dakika daha bekledikten sonra tencerenize makarnayı da ilave edin ve iç malzemesiyle birlikte haşlayın. Eğer suyunuz az gelirse pişirme sırasında üstüne sıcak su ekleyebilirsiniz. Eğer su fazla geldiyse makarnanız tam pişmeden ocaktan alın ve kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Kendi suyunu çekecektir. Makarnanız tam piştikten sonra geniş bir servis tabağına alın ve üzerine rendelenmiş hellim peynirini ekleyin. Afiyet olsun...
Genişçe bir tencereye zeytinyağı ve kıymanızı ekleyin. Kıymanız yarı pişmiş olana kadar karıştırarak kavurun. 2 dakika sonra domatesi de ekleyin (kabuksuz ve yemeklik doğranmış olacak). Domatesler suyunu salıp iyice pişince içine salça, isteğe göre tuzu ve karabiberi de ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tüm malzemeler iyice pişince içine kaynar su ekleyin (makarnanın pişebileceği kadar su, az gelirse sonradan ilave edilebilir). 5 dakika daha bekledikten sonra tencerenize makarnayı da ilave edin ve iç malzemesiyle birlikte haşlayın. Eğer suyunuz az gelirse pişirme sırasında üstüne sıcak su ekleyebilirsiniz. Eğer su fazla geldiyse makarnanız tam pişmeden ocaktan alın ve kapağını kapatıp 10-15 dakika dinlendirin. Kendi suyunu çekecektir. Makarnanız tam piştikten sonra geniş bir servis tabağına alın ve üzerine rendelenmiş hellim peynirini ekleyin. Afiyet olsun...
0 yorum on "Pratik Makarna"
Yorum Gönder