Birçok kişi, makarnayı çok sevmesine rağmen, şişmanlatacağını sanarak, kendini bu zevkten mahrum eder. Aslında makarna sadece buğday ve sudan meydana gelen çok saf bir gıdadır. Türkiye'de üretilen makarnalarda, durum buğdayı kullanılmaktadır. Ülkemizde makarnanın undan yapılması yasaklanmıştır. Makarna yapımı için, bu özel buğday irmik haline getirilir, suyla karıştırılır ve şekil verilir. Bu buğday, ekmeklik buğdaydan çok farklıdır. Protein ve B vitamini oranı daha yüksektir. Üretiminde, ekmekte olduğu gibi, yüksek sıcaklıklar kullanılmaz ve besin kaybı düşüktür.
Makarna metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşür. Çok kalorili olmadığı için şişmanlatmaz, kolay hazmedilir, kolesterol riski yoktur, besleyicidir, doyurucu ve hem de vücut için gerekli bütün vitamin ve mineralleri bünyesinde barındıran bir besindir.
Makarnanın ana yemek olarak yenmesini sağlayan en büyük yardımcı sostur. Her çeşit şekline, kıvrımlarına göre farklı bir sosla yenmelidir. Sıvı yağ ile yapılmış, domatesli, salçalı, peynirli, yumurtalı, kremalı, yoğurtlu, etli ve kıymalı soslar kullanılır.
16 Mart 2014 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum on "Makarna Şişmanlatmaz"
Yorum Gönder