13 Mart 2014 Perşembe

Haşhaşlı Revani Tatlısı

zaman: 13:01
Malzemeler:

 Revani için;
  •  3 Yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı kek un
  • 1.5 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Şerbet için;
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Puding için;
  • 3 su bardağı süt
  • 7 çorba kaşığı şeker
  • 3 çorba kaşığı un (kek un)
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 paket vanilya


 
Şerbeti için 4 bardak suyu ocakta tencerenin içinde kaynatın. Su kaynadıktan sonra altını kapatın ve içine şekeri ekleyin. Şeker tamamen eriyene kadar şerbeti karıştırın. ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin ve revani pişene kadar buzdolabına koyun.

Derin bir kabın içine yumurta ve şekeri ekleyin. Köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, vanilya ve kabartma tozunu ilave edin. İyice çırptıktan sonra haşhaş, irmik ve unu da ekleyip 3-4 dakika daha karıştırın ve yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Üstü iyice kızarınca fırından çıkarın ve üzerine şerbeti dökün. Revani sıcak, şerbet soğuk olmalı.

Puding için süt ve şekeri tencerede kısık ateşte eritin, ardından vanilya, limon kabuğu ve unu ekleyin ve ara vermeden karıştırın. Kaynamaya başlayınca altını iyice kısın ve 2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın. Soğumaya bırakmadan revaninin üzerine dökün...

* Revaniyi puding yerine krem şanti ile de yapabilirsiniz.



0 yorum on "Haşhaşlı Revani Tatlısı"

Yorum Gönder

 

boncuk sepeti Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez